20 augusti 2021

En spännande resa in i skulpturens värld

Vi är tillbaka i studion efter semestern och startade upp med ett besök hos Vadstena Konstgjuteri. Syftet med besöket var att diskutera ett konstverk till ett av våra projekt för Jönköpings kommun. Vi fick även en guidad tur i verkstaden av Richard Damm som är en av grundarna till gjuteriet.

Vadstena Konstgjuteri arbetar i nära samarbete med konstnärer och tar fram skulpturer i olika skala och material, framför allt för offentlig miljö. Konstnärerna Camilla Akraka och Niclas Malmström var även på plats under vårt besök. Vi diskuterade vår idé till konstverket och hur den skulle kunna bli förverkligad i ett samarbete mellan oss, konstnärerna och gjuteriet

Skulpturen är tänkt för en sinnesträdgård på en dagverksamhet för personer med flerfunktionshinder. Skulpturen skulle bli en central samlingspunkt och bidra med rörelse, ljud och reflektion då den ska integreras med vatten.

Vi vill passa på att tacka Richard, Josefin, Linnea, Camilla och Niclas för besöket och startskottet på detta spännande konstprojekt som vi hoppas kunna bli verklighet!

Man står i verkstad, svartvit bild.